"В ревності не будьте ліниві, духом горіть, Господеві служіть; веселі в надії, в горі терпеливі, в молитві витривалі". (Рм. 12. 11-12) 


Форум » розділ: Обговорення » тема: Дружба чи щось більше?
Автор: alter_ego | Дата: 22.10.2012, 12:30

Слава Ісусу Христу!
Мені дуже цікаво дізнатися яким повинно бути справжнім кохання між хлопцем і дівчиною? Чи ті відносини, які склалися між хлопцем і дівчиною, є справжніми? Як визначити, що це та людина, з якою тобі судилося? Розкажіть будь ласка, але відверто, про свій особистий досвід! Адже, ваш приклад чи ваша думка може стати допоміжною. Як відкриися і не обпектися! Прошу бути активними і щирими! Давайте, кожен сформує свій певний ідеал і порівняє його із рельністю!
Щиро всім дякую! 

Оггі Дата: 22.10.2012, 17:53 | Коментар #1

Стосунки між молодими людьми повинні бути, найперше, щирими і безкорисливими. Якщо обоє - чесні, відкриті одне з одним, готові на взаєморозуміння і прощення - то все в них буде чудово. Гадаю,що саме свого обранця чи обраницю кожен відчуває по своєму. Коли ми любимо, то готові відкритись тій людині повністю.Головне - не боятися цього робити. Можливо, будуть помилки і розчарування - але це цілком нормально. Ми просто люди. Кохання - надзвичайне почуття . Коли ти закохаєшся,то у тебе не буде сумнівів щодо цього ,і все просто складатиметься природньо. Не потрібно про це довго розмірковувати. Потрібно просто відчувати.

 
Рейтинг: 1
alter_ego Дата: 22.10.2012, 20:39 | Коментар #2

Так, але почуття, а швидше відчуття, можуть бути оманливими! Маю на увазі, що хтось зі сторіе настільки може перейнятися цим відчуттям, що втрачає голову, здоровий глузд, розсудливість! Які є так само важливими. Як не втратити голову? Чи варто будувати відносини лише на відчутті того, що тобі приємно з тією людиною? Чи взагалі потрібно ставити перед своєю половинкою певні вимоги, умови? Чим потрібно керуватися при побудові взаємин між хлопцем і дівчиною? 

 
John Дата: 23.10.2012, 17:58 | Коментар #3

Період зустрічання може бути часом ненаміреного солодкого обману, коли дві особи намагаються показати себе з найкращого боку. У цьому, звичайно, нічого поганого нема, але для щасливого подружжя потрібне дещо інше – ґрунтовне знайомство, знання пріоритетів один одного, цінностей. Не бійтеся проговорювати різні моменти спільного життя, будьте уважні до того, як поводиться Ваша/Ваш дівчина/хлопець зі своїми батьками, друзями. Хлопці, якщо дівчина приймає лише вашу гарну картинку, це не означає, що після одруження прийме вас справжнього. Не потрібно боятися виявляти свої недоліки, а разом намагатися їх позбуватися. До одруження потрібно тримати очі широко розплющеними, а після – дещо прикритими. Майбутні чоловік і дружина разом мають багато розмовляти, молитися і мріяти. Вони мають дивитися не тільки один одному в очі, але й в одному напрямку.

 
Рейтинг: 2
Назар (nazarlion) Дата: 24.10.2012, 21:52 | Коментар #4

Кохання – це коли між хлопцем і дівчиною виникає певний зв'язок? Коли вони готові один за одного терпіти, жертвувати, перемагати, радіти, долати все разом як одне ціле? Його дуже рідко можна зустріти в реальному світі (але все-таки зустріти можна чи все-таки ні?), воно зустрічається в чистому вигляді тільки у романах, фільмах чи серіалах. Тому що в цілому кохання – є людською видумкою, так само як і дружба. В основі цих двох термінів лежить Любов, не помилюсь якщо напишу: кохання = дружба = Любов. Так, та сама Любов з якою Христос помер на хресті за нас грішних. Любов – це дар (талант), комусь він дається зразу, іншим його потрібно набути (пізнати). У стосунках між хлопцем і дівчиною, особам якраз і потрібно пізнати (розпізнати) у собі і у іншого ось цю щиру Любов. Це не просто зробити у сучасному світі, так як потрібно порвати такі завіси темряви як: статевий потяг, егоїзм, корисливість, жага збагачення і так далі. Потрібно просто зрозуміти, що стосунки, а в майбутньому і сім’ю, потрібно будувати на кам’яному фундаменті яким є Любов, а не на піску.

 
Рейтинг: 1
ангелочок)) Дата: 24.10.2012, 22:08 | Коментар #5

я погоджуюся з усім вище сказаним.....але є одне"АЛЕ"..........Ви  говорите вже про період зустрічань...а як щодо того як і кому першому робити крок??

....хоча у наш час першими роблять кроки дівчата,беручи на себе "роль"хлопців...

 
Рейтинг: 1
Назар (nazarlion) Дата: 25.10.2012, 21:28 | Коментар #6

Я писав про комплексний аспект стосунків між хлопцем і дівчиною, фундаментом сім’ї і є якраз стосунки в цілому (з першої зустрічі, бо все з неї починається).

Перший крок! А що таке крок? А ось цей перший крок і є першим виявом Любові. Проведу аналогію з притчею: «про доброго Самарянина», ось в ній як раз про кроки, всі ходили і ніхто не зробив кроку щоб допомогти ближньому, тільки один Самарянин зробив цей крок щоб допомогти пораненому, в цьому кроці і виявилася його Любов.

В стосунках так само, немає різниці хто робить цей крок. Часто цей крок мішає зробити така завіса темряви як: страх, яку потрібно подолати. Але в особи може бути багато таких завіс і самотужки їх подолати їй не під силу, і їй потрібна допомога (інша особа, яка допоможе їй, зробивше ось цей перший крок).

Але все може виявитися куди складніше, поміркуйте собі над таким: можливо особа (у Вашому випадку хлопець), не робить цього кроку свідомо із Любові, щоб у берегти Вас. Наприклад у нього може бути якась вада, патологія, хвороба все що завгодно і він оберігає Вас від самого себе. Тоді щоб пізнати ось цю його Любов перший крок потрібно зробити Вам.

З Ваших слів відчувається осуд хлопців, це не правильно, не варто взагалі когось осуджувати (а тим паче коли не бачимо картини в цілому (а ця картина може бути куди складніша ніж ми собі думаємо)).

 

 
Назар (nazarlion) Дата: 26.10.2012, 21:35 | Коментар #7

Упс… не замітив ще одне питання: як робити цей крок?

Як і коли його робити, залежить від обставин, які складуються у житті осіб (хлопця і дівчини). Щоб повністю розкрити це питання потрібно по роздумувати над такими поняттями, як: особистість, симпатія, щирість, повага.
Особистість – всі ми люди індивідуальні: різна зовнішність, робота, уподобання, світогляд, мораль та багато, багато іншого. Отже щоб цей крок мав місце у житті, між особами повинні існувати точки дотикань, що це таке?, щось спільне: робота, гурток, однакові погляди, спільні інтереси та інше.
Симпатія – в продовж свого пізнання світу в особи формується певний ідеал (частіше можна почути, тип (вона чи він не мого типу)), який особа і старається впізнати серед інших. Ось тут буває застрягаєш, буває таке що цей ідеал, дуже ідеальний, як для реального світу (чекають на принца на білому коні); можливо таке, що терпимо розчарування у своєму ж ідеалі або в загалі не маємо його (а чи потрібний він?).

Щирість – без неї нікуди, бо якщо є Любов значить є і щирість, інакше це обман (ще одна завіса темряви).
Повага – потрібна в цілому уже після зробленого кроку, щоб прийняти результат і особу в цілому з усіма плюсами і мінусами, бо реальність проста: немає ідеально підходящих осіб.

 

 
Leon de Al"berti Дата: 26.10.2012, 15:16 | Коментар #8

Народ, знаєте..Дуже дегко взяти й говорити, як то легко здобути любов, як то чудесно, коли двоє людей зустрічаються і люблять одне одного. Дуже класно начитатися мудрих книжок і писати всякі класні речі.. Але переведіть це на сьогодні... Ви думаєте, що це дуже просто: взяти і змиритись з недоліками іншого? взяти і йти далі?

Ви собі навіть уявити не можете, коли людина тебе любить, а ти цінуєш у ній лише те, як вона вдягається яи щось подібне. Ви не уявляєте, як це важко, не порівнювати свою дівчину з колишніми дівчатами.. Наприклад я зараз зустрічаюсь із дівчиною. Вона дуже добра і щира, словом, усі риси ідеальної дівчини. Але у мені зараз страшенні сумніви... Я розумію, що в людині не треба цінувати лиш матеріальні риси, її досягнення.. Проте це важко.. Я навчаюсь у консерваторії й маю безліч знайомих дівчат, які класно співають і грають на якомусь інструменті, і які хотіли б зі мною зустрічатись.. Однак моя дівчина зовсім не має цих талантів... Я не знаю, що мені робити... Вона не знає про ці сумніви, і мені не хочеться робити їй боляче..

Ви не уявляєте, як це паршиво... 

 
alter_ego Дата: 26.10.2012, 16:16 | Коментар #9

А можливо думка про те, що ти їй можеш зробити, а саме вказати на її недоліки, сама робить тебе не щасливою! І сказавжи, гарно, щиро поговоривши вам стане обом легше. Навіщо тримати у собі всью цю погань, може краще її сказати, але в акуратній формі! Думаю, що вона все зрозуміє. І тоді це не Любов, якщо вона приносить тобі стільки болю. Християнство це не релігія страждаючих, плачучих, які взявши хрести мовчки йдуть і терплять. Бог нам подає вибір. Раджу тобі розказати своїй дівчині, нехай вона вислухає правду про себе. Вона є для тебе більше ніж друг, тому мала б зрозуміти. Не потрібно стільки страждати, терпіти одному, не заставляй себе любити. Як кажуть: "На силу любим не будеш!". 

 

Тишковичі - місце паломництва на Мостищині

Раді Вас вітати на форумі:
Слава Ісусу Христу,
Гість!


Оголошення


Статистика

Відвідувачів за сьогодні: 53
Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть:
Система Orphus Система Orphus