"Багатство не гріх, але дуже велика спокуса, якій небагато людей вміє опертися".  Блаженніший Любомир (Гузар)


Форум » розділ: Обговорення » тема: Дружба чи щось більше?
Автор: Назар (nazarlion) | Дата: 26.10.2012, 21:56

Кохання і дружба – це людські вигадки!
Чи правильне це твердження?
Чи не грубо сказано – вигадки?
Скоріш за все це плоди Любові? Господь сіє в наші серця зерно (Любов), а ми люди родимо плоди: кохання і дружбу.

Чим ж все таки є кохання і дружба людськими: вигадкою чи плодом, чи щось третє?

 

alter_ego Дата: 29.10.2012, 12:09 | Коментар #1

Не думаю, що кохання і дружба це вигадки! Оскільки дружба і кохання виникають між реальними людьми, то хіба можна заперечити їх існування. Те наскільки вони є чистими у своєму первинному вигляді це вже інша справа. Насправді, можна когось любити, а інша сторона (маю на увазі ближнього) навіть може і не підозрювати цього. Отже, веду до того, що потрібно виявляти свою любов ближньому, щоб він це знав, усвідомлював, що її (його) люблять, а інакше він «забуде» і потім може казати, що це є вигадки. Адже, йому (їй) ніколи не казали цього «в очі».

Так, однозначно можна сказати, що любов то є дар від Бога. Думаю, що його отримує кожен, тільки у різній формі («filia», «storge», «eros», «agape»), а наше завдання, рухаючись у напрямку до становлення щасливими, розвивати ці дари, примножувати. Не потрібно боятися, любити, дружити. Так, це завжди ризик. Але думаю, що варто жити заради цього. Життя дається тільки один раз…Як казала одна мудра людина: «…те що є вічне, те є добре…а все погане воно проминає…» і лишається у небутті.

 

 
Рейтинг: 1
Назар (nazarlion) Дата: 04.12.2012, 19:56 | Коментар #2

Чи можна вважати кохання і дружбу людськими, надуманими поняттями?

Якщо сказати грубо, то – так, їх можна такими вважати, думаю ніхто не заперечить, що в основі розуміння кохання і дружби лежить любов. Любов як досконалий дар не поділяє особу на кохану (коханого), подругу (друга), незнайомку (незнайомця). Вона, як досконалість, до кожного проявляється однаково.  Іншими словами: людина яка знає, що таке любов (володіє досконало цим даром) не розділяє людей на незнайомців, друзів, коханих для неї вони одно – ближні, до яких вона проявляє любов (ділиться цим даром із ними).  Якщо ми бачимо, що людина потребує допомого і ми в змозі їй допомогти, ми не повинні дивитися ким вона для нас є незнайомцем, другом, коханою ми зобов’язані їй допомогти (проявити любов до неї). Коли людина говорить, що когось любить більше бо це моя кохана (коханий), того менше бо цей мій друг (подруга), цих взагалі не любить бо їх не знає, то така людина не знає що таке Любов. Любов не розділяє, вона об’єднує всіх і все в щось більше і досконаліше.

 

Не можна просто сказати, що поділ осіб на коханих, друзів, незнайомців є видуманим людиною (заперечити його існування), бо тому що він існує і він правильний. Чим відрізняються особи кохана (коханий), друг (подруга), незнайомець (незнайомка)? – Рівнем пізнання. Що таке пізнання? – Пізнання - є проявом Любові. Рівень пізнання особи простежимо на прикладі поцілунку, який є наглядним проявом Любові. Отже я незнайомку можу поцілувати у руку, подругу у щоку, кохану у губи.

 

 

Раді Вас вітати на форумі:
Слава Ісусу Христу,
Гість!


Оголошення


Статистика

Відвідувачів за сьогодні: 123
Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть:
Система Orphus Система Orphus