Прийдіте, пиймо нове пиття, що не з каменя неплідного чудесно випливає, але з нетління джерела, яке виточив із гробу Христос; в Ньому ми утверджуємось. 

Зустрч Нового року – у храмі

 Уже кілька років серед священнослужителів і парафіян нашого храму існує чудова традиція зустрічати Новий рік у молитві. Щороку в ніч з 31 грудня на 1 січня звершується Божественна Літургія. У новорічну ніч наш храм був переповнений вірними, які віддали перевагу зустрічі Нового року в церкві на молитві подяки за прожитий рік та просячи благословення на 2013 рік. Щороку кількість вірних, котрі хочуть зустріти рік прийдешній стрімко зростає. У нашій святині  Божественну Літургію очолив  протоєрей і парох храму - о. Любомир Митник, якому співслужив о. Іван Ковба, який тривалий період часу служив для наших вірних у Сибірі. 

Молоді сім’ї разом із дітьми наповнили святу обитель і урочисто очікували на початок Служби Божої, яка почалася з особливим торжеством та очікуванням прийдешнього року.

 У проповіді парох підкреслив значення християнської віри, яка освітлює правильне розуміння часового виміру, зокрема року, який є відліком земного життя людини, котрий слід проаналізувати і докласти усіх зусиль для здійснення Божої Волі щодо кожного із нас у новому році. Ще архієрей закликав мужньо поводитися у ці нелегкі часи для нашого народу, коли знову зазіхають на нашу незалежність та державність, на нашу мову. 
Вітаючи присутніх у храмі з Новим роком, отець побажав усвідомленого життя згідно Божих заповідей, миру душевного та родинного благополуччя.  
  Маємо усвідомити, що ми не лише маємо можливість зустріти Новий рік у храмі, а головне взяти участь у Пресвятій Євхаристії! 

Спершу завітати до храму, а вже потім зібратися родиною за новорічним столом і побажати один одному «Щасливого Нового року!».
 Адже коли людина дякує Богові в храмі за рік, який минає, і просить благословення в Бога на рік, який починається, це має більш глибокий сенс, та приносить користь для нашого духовного життя.


31.12.2012

Тишковичі - місце паломництва на Мостищині


Календар

«     Березень 2024     »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Оголошення


Статистика

Відвідувачів за сьогодні: 221
Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть:
Система Orphus Система Orphus