"Не будь недбалий у молитві; не занедбуй давати милостиню". (Сир. 7. 10)

Вітаємо із священичими свяченнями о. Мар'яна Мащикевича

12 лютого, на празник Трьох Святих, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у Катедральному храмі Пресвятої Трійці в м. Дрогобичі. Під час Літургії архиєрей рукопоклав у священичий сан диякона Мар'яна Мащакевича. 

У душпастирському слові єпископ розповів вірним історію виникнення свята Трьох Святих. У ХІ ст. в Царгороді постало питання, кого з цих трьох святих вважати більшим у святості. У цьому часі Три Святителі з'явились побожному єпископові м. Євхаїди - Івану - і сказали, що вони однаково з натхнення Святого Духа самі освячувалися й допомагали в освяченні іншим людям своїми побожними повчаннями. Отож у 1076 році було вирішено святкувати 12 лютого празник Трьох Святителів.

Цих трьох славних єпископів Церква називає "вселенськими учителями", адже вони відважно противилися єресям та різним сектам, що посягали на єдність Христової Церкви. "Силу до подвигів та повчань Три Святителі черпали в Святому Письмі та в молитві", - наголосив владика Ярослав.

Ставлячи вірним за приклад Трьох Святих, проповідник пригадав давню українську мудрість: "Слова навчають, але діла потягають". У цьому криється успіх проповіді св. Василія Великого, св. Григорія Богослова та св. Івана Золотоустого. "Прикладом своїх чеснот вони просвітили і навчили цілу Церкву", - сказав у підсумку владика Ярослав.

Після завершення Літургії владика привітав нововисвяченого єрея та подякував його батькам та усім, хто супроводив його на шляху до священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії 


13.02.2014

Тишковичі - місце паломництва на Мостищині


Календар

«     Березень 2024     »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Оголошення


Статистика

Відвідувачів за сьогодні: 51
Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть:
Система Orphus Система Orphus