Для всього є свій час, за словом Еклезіяста, усьому час-пора (3, 1), але для молитви й псалмоспіву будь-який час підходить.   св. Василій Великий 4

Комісія УГКЦ у справах шкільництва змінила назву

Відповідно до Декрету від 20 травня 2012 року про зміну назви Комісії УГКЦ у справах шкільництва на Комісію УГКЦ у справах освіти і виховання, Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, вніс відповідні зміни й доповнення до Положення про комісію. Отож, метою діяльності Комісії є допомога Предстоятелеві УГКЦ у формуванні пропозицій щодо діяльності УГКЦ у сфері дошкільного, загальноосвітнього й позашкільного навчання. Крім того, до обов’язків комісії входить розробка програм, навчально-виховних матеріалів і підручників, що сприятимуть введенню християнських цінностей в освітньо-виховний процес. Про це сказала с. Христофора Буштин, СНДМ, голова Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання, під час чергового засідання голів єпархіальних комісій, що відбулося 15 червня 2012 року в приміщенні Патріаршої курії у Львові, на території Святоюрського комплексу.

Тому стратегія УГКЦ стосовно освіти й виховання буде спрямована на дослідження актуального стану освіти, утворення активних координаційних центрів, опрацювання концепції та методичних матеріалів, розробку програми підготовки вчителів і підвищення їх кваліфікації, організацію прощ тощо. Крім того, як повідомила с. Христофора, невдовзі запрацює сайт комісії. Також на засіданні було обговорено проект Положення про єпархіальну/екзархальну Комісію у справах освіти і виховання. «У єпархіях ви є найкращими фахівцями у співпраці з єпископами та вчителями», – сказала наостанок голова Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання с. Христофора Буштин головам єпархіальних комісій.

Департамент інформації УГКЦ


18.06.2012

Тишковичі - місце паломництва на Мостищині


Календар

«     Березень 2024     »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Оголошення


Статистика

Відвідувачів за сьогодні: 86
Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть:
Система Orphus Система Orphus