Горе мудрим у власних очах та розумним перед собою самим! Горе тим, що хоробрі винце попивати, і силачі на мішання п'янкого напою, що несправедливого чинять в суді за хабар справедливим, а праведність праведного усувають від нього... Горе тим, що зло називають добром, а добро злом, що ставлять темноту за світло, а світло за темряву, що ставлять гірке за солодке, а солодке за гірке! (Іс. 5:8,11)

ЄПИСКОПИ УГКЦ ДО ПРЕДСТАВНИКІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ: «УКРАЇНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО ХОЧЕ БАЧИТИ РЕЗУЛЬТАТ СВОЄЇ БОРОТЬБИ ЗА ГІДНЕ ЖИТТЯ»

Цими днями велике занепокоєння Церкви викликали сигнали про блокування на державному рівні реформ, яких вимагає і потребує наше суспільство. Ми, як душпастирі, не беремося давати експертну оцінку політичній та економічній ситуації в країні, проте поділяємо думку наших вірних і суспільства щодо нагальної необхідності реформ, які повинні дати нашому народу можливість для реалізації Богом даних талантів і стати запорукою соціальної справедливості та здійснення мрій українців про достойне життя для себе і своїх нащадків.

На цьому наголошують владики Синоду Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ в офіційному Зверненні до представників органів державної влади, політикуму та громадянського суспільства України.

На думку єпископів, затягування чи відкладання реформ стримує розвиток суспільства: «Ще більшу загрозу для цього розвитку несуть у собі корупційні інтереси та дії декотрих політиків і груп, бо вони вбивають віру українців у саму можливість життєво необхідних змін. Окрім того, вони ще й руйнують суспільну довіру до владних інституцій, що в нинішній ситуації може бути вигідне тільки нашим ворогам».

Українське суспільство, як далі пишуть вони у Зверненні, хоче бачити результат своєї боротьби за гідне життя, за що наш народ заплатив і надалі платить таку високу ціну кривавих жертв на Майдані та на Сході України.

Далі владики Синоду звернулися до тих, кому «народ довірив владні повноваження, із наполегливим закликом не ставити особисті, бізнесові чи партійні інтереси вище від загальнонаціональних»: « Турбота про спільне благо та скерування всіх здорових сил на захист гідності людини та на утвердження соціальної справедливості в нашому народі мають стати консолідаційними факторами для всього суспільства та його провідників».

А наприкінці єпископи звертаються до всіх людей доброї волі в України: «Після Майдану, в обставинах зовнішньої військової агресії проти нашої держави, українське суспільство не має права перетворюватися на суспільство розчарованих чи зневірених. Необхідно зберігати холодний розум і спокій, щоб якимись нерозважними діями чи гарячковими кроками не змарнувати здобутків, котрих ми досягли такою великою ціною. Закликаємо всіх вірних до посиленої молитви за наш народ, правління і все воїнство».

Джерело: Департамент інформації УГКЦ


07.02.2016

Тишковичі - місце паломництва на Мостищині


Календар

«     Березень 2024     »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Оголошення


Статистика

Відвідувачів за сьогодні: 166
Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть:
Система Orphus Система Orphus