Горе мудрим у власних очах та розумним перед собою самим! Горе тим, що хоробрі винце попивати, і силачі на мішання п'янкого напою, що несправедливого чинять в суді за хабар справедливим, а праведність праведного усувають від нього... Горе тим, що зло називають добром, а добро злом, що ставлять темноту за світло, а світло за темряву, що ставлять гірке за солодке, а солодке за гірке! (Іс. 5:8,11)

ЄПИСКОПА ВЕНЕДЕКТА (АЛЕКСІЙЧУКА) ВВЕДЕНО НА ПРЕСТОЛ СВЯТОГО МИКОЛАЯ УГКЦ У ЧИКАГО

У Чикаго 29 червня на свято Верховних апостолів Петра і Павла за новим стилем, Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук) увів на престол правлячого єпископа єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у Чикаго Венедикта (Алексійчука).

Під час Служби зачитали буллу від Святішого Отця Франциска, який 20 квітня 2017 року благословив рішення Синоду Єпископів УГКЦ про призначення тодішнього єпископа-помічника Львівської архиєпархії Венедикта (Алексійчука) правлячим єпископом єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у Чикаго, США, перенісши його з титулярного осідку Германіціяни.

Патріарх УГКЦ у своїй проповіді попросив вірних єпархії підтримати владику Венедикта.

«Із синівською любов’ю прийміть нашого владику. Підтримайте його! Я вам хочу сказати, він не янгол, він просто людина. Як людина, має свої слабкості, але і свої дари від Господа Бога. Він потребує вас так само, як і ви потребуєте його. Там, де він щось не може, не вміє або не знає, допоможіть йому, підставте йому своє плече, і тоді побачите, що у вашій єпархії буде здійснюватися все те, що ми чуємо про Петра і Павла та про Христову Церкву», – попросив Предстоятель.

Блаженніший Святослав також звернувся з окремим словом до монашества Чиказької єпархії.

«Владика Венедикт є ваш. Знаю, що він по-особливому дбатиме про ваші монастирі і спільноти. Буде дбати про покликання священичого і монашого стану. Моліться за нього і любіть його як свого. І підтримайте його», – сказав Глава УГКЦ.

Звертаючись до Венедикта (Алексійчука), Патріарх УГКЦ зазначив, що єпархія Святого Миколая є однією з найбільших у Католицькій Церкві та побажав новопризначеному архиєрею стати місійним єпископом.

«Ви отримуєте для свого пастирського служіння, мабуть, одну з найбільших єпархій Католицької Церкви, яка простягається від Детройта до Аляски і Гаваїв. Ваша єпархія є місійною єпархією. Ще не всі Божі діти є зібрані під тим омофором, який ви сьогодні несете на своїх плечах. Будьте місійним єпископом, вчіть мови. Ми знаємо, що ви розмовляєте англійською мовою, але вивчайте іспанську, можливо, навіть китайську… Ідіть і голосіть Слово Боже для тих, хто, може, сьогодні ще себе не відчуває любленим і спасенним Божим сином чи донькою. Ми знаємо, що Чикаго – це гарний великий український центр, але думайте про ті частини вашої єпархії, де найтяжче священикам і вірним. Несіть Боже Слово в цю культуру. Бо наша Церква і ви особисто маєте так багато що сказати. Владико, любіть ваших людей і віддайте все найкраще, що маєте, задля їхнього спасіння. Будьте для людей святим Миколаєм», – побажав Блаженніший Святослав.

Джерело:risu.org.ua


02.07.2017

Тишковичі - місце паломництва на Мостищині


Календар

«     Березень 2024     »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Оголошення


Статистика

Відвідувачів за сьогодні: 175
Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть:
Система Orphus Система Orphus