Для всього є свій час, за словом Еклезіяста, усьому час-пора (3, 1), але для молитви й псалмоспіву будь-який час підходить.   св. Василій Великий 4

Від свята Вознесіння ГНІХ до Зіслання Святого Духа в Українській греко-католицькій Церкві проводиться Декада місійності. Її мета: допомогти всім вірним наново відкрити і збагнути, що парафіяльні спільноти та сім’ї (домашні церкви) є за своєю природою місійними. Тому віруючі покликані ділитися досвідом своєї віри, і то не тільки зі своїми рідними, а й з усіма ближніми. Декада місійності служить для того, щоб у ці десять днів спільного і молитовного очікування П’ятдесятниці сповнитися силою з висоти, щоб Дух Божий знову зійшов і перемінив усіх нас.

 

 

Путівник Декади місійності

 

Декада місійності. Вступ: Празник Вознесіння Господа Нашого Ісуса Христа

Декада місійності. Перший день: Божа любов, що дарує радість

Декада місійності. Другий день: Святий Дух – Утішитель

Декада місійності. Третій день. Неділя Святих Отців: З нами Бог – ми Божі!

Декада місійності. Четвертий день: Гілка, яка приносить плід

Декада місійності. П’ятий день: Де нам шукати правди?

Декада місійності. Шостий день: Особиста відповідальність

Декада місійності. Сьомий день: Спільнота молитви

Декада місійності. Восьмий день: Служіння ближньому в потребі

Декада місійності. Дев’ятий день: «Паси мої вівці»

Декада місійності. Десятий день: Наша місія – бути носіями Святого Духа

 

Про Декаду місійності

Беручи активну участь у духовних заходах Декади місійності, ми покликані наново відкрити і збагнути, що наші сім’ї (домашні церкви) та парафіяльні спільноти є за своєю природою місійними. Усвідомлення цього випливає з дару нашого Хрещення, завдяки якому всі вірні силою цього святого таїнства взяли на себе зобов’язання вірити, жити, служити і ділитися досвідом своєї віри в Христа, – ділитися не тільки зі своїми рідними, а й з усіма ближніми на місцях свого перебування. Отже, місія нашої парафіяльної спільноти – приймати Христа глибше в наше життя, нести Добру Новину поза нашу спільноту і підтримати тих, хто розширює межі Божого Царства місійною діяльністю та капеланським служінням.

Від Вознесіння до Зіслання Святого Духа всією парафіяльною спільнотою молимося, щоби Господь відновив наше життя в Бозі силою і діянням свого Святого Духа.

Молитва

Господи Боже, пошир світло Твого Святого Євангелія, щоб через нас, охрещених дітей Світла, поширювалася християнська віра і щоб ми стали свідками Твоєї живої присутності у нашому житті та в нашій парафіяльній спільноті. Господи, вислухай і помилуй.

Усе подає Дух Святий: пророків посилає, священиків удосконалює, неграмотних мудрості навчає, рибалок богословами появляє і єднає всю церковну спільноту. Єдиносущний і співпрестольний Отцеві й Синові, Утішителю, слава Тобі!

 





Тишковичі - місце паломництва на Мостищині


Календар

«     Березень 2024     »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Оголошення


Статистика

Відвідувачів за сьогодні: 110
Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть:
Система Orphus Система Orphus