"Хто себе вивищить, той буде принижений, а хто себе принизить, той буде вивищений." /Мт.23,12/ 

Природні методи планування сім’ї 

 

Що таке природні методи планування сім’ї? Альтернатива контрацептивам? Застарілі методи родом зі XVII століття, які зовсім не співпадають з сучасним життям? А може це християнський спосіб життя, який включає в себе задум самого Бога, навчання Церкви та здобутки сучасної медицини?

У Європі природні методи розпізнавання плідності дуже поширені і кожен освічений гінеколог скаже, що результативність цих методів становить 98%. Однак чому в нас не проводяться наукові дослідження на цю тему і не пропагуються ці методи? Гадаю, що читачі самі дадуть відповідь на ці досить прості запитання.

Природні методи планування сім’ї дозволяють подружжю пізнавати організм жінки і планувати взаємні подружні стосунки згідно з циклічністю організму жінки. Завдяки цьому ніхто не міняє природних правил. Коли жінка є потенційно плідна, подружжя може зачати дитину, коли жінка неплідна – зачаття дитини є неможливим. Подружжя шанує задум Бога відносно циклічності фізіології жінки. Це вимагає співпраці і взаєморозуміння чоловіка і жінки. Подружжя разом приймає рішення про час подружніх актів, також разом приймає рішення про відкритість на народження дітей. Вони разом дбають про щоденне вивчання організму жінки та інтерпретацію показників. Кожного дня вимірюють температуру, спостерігають за слизом та в особливі періоди спостерігають за шийкою матки, наприклад під час менопаузи (ці методи добре описані двома школами – англійською Бірмінгам та австрійською Ретцера).

У попередньому абзаці я досить часто вживала слово «подружжя» і «разом». У подружжі немає «моїх справ» і «твоїх справ», усе є спільне. Моє щастя – це твоє щастя і навпаки. Постава «разом» вимагає відкритості, частого діалогу, компромісів, спільних рішень і спільної відповідальності. Це дуже зближує подругів, однак вимагає тісної співпраці. В такий спосіб природні методи стають не методами планування кількості дітей, а способом життя подружжя. В подружжі, де використовуються контрацептиви, плідність є справою виключно жінки і за кількість народжених дітей несе відповідальність як правило мама. Чи це зближує подружжя, чи така постава буде основою взаєморозуміння і підтримки?

Природні методи планування сім’ї дуже швидко діагностують порушення в організмі жінки та дають сигнал про необхідне лікування. Також, використовуючи знання про діяльність організму жінки, вже за 20-25 днів можемо знати про зачаття дитини. Це дозволяє свідомо з перших днів піклуватися про дитя – не вживати ліків, тощо. Людина, яка любить свій організм і живе згідно з його природою, має більше шансів сприймати з пошаною усі подарунки, серед яких найбільшим є дитина. Також даром за пошану до свого організму є здоров’я жінки та її дітей. Подружжя, яке не втручається з хімічними речовинами в ніжний організм жінки, менше відвідує усіх спеціалістів та фармацевтів.

На кінець цієї статті хочу поділитися з Вами своєю особистою думкою на цю тему. Мене дивує, що в епоху мобільних телефонів, переносних комп’ютерів, ядерної зброї так мало цікавлять нас елементарні правила функціонування свого власного організму. Дбаємо про вищі освіти, добрі посади, гарні помешкання, а при цьому бракує нам кожного дня 7-10 хвилин часу на саму себе, на спостереження за тим, як прекрасно діє мій організм, незалежно від втоми, напруги, хвороб чи сотень подій, в яких кожного дня беремо участь.

Хтось колись мудро сказав, якщо Бог є на першому місці, все інше буде на відповідному місці. Бог підкаже, на якому місці має бути тайна подружжя, на якому робота, майно, а на якому все інше.

 

Олександра КОЗАНКЕВИЧ





Тишковичі - місце паломництва на Мостищині


Календар

«     Березень 2024     »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Оголошення


Статистика

Відвідувачів за сьогодні: 16
Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть:
Система Orphus Система Orphus