"Хто себе вивищить, той буде принижений, а хто себе принизить, той буде вивищений." /Мт.23,12/ 

У ДРОГОБИЧІ МОЛИЛИСЬЗА ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

19 лютого у Дрогобичі, вшановуючи роковини розстрілу Героїв Небесної сотні, перед пам’ятним знаком, що на фасаді Катедрального собору Пресвятої Трійці, було проведено поминальний захід, на який чисельно прийшли мешканці міста.

Жалобний захід розпочався співом квартету студентів Дрогобицького державного музичного коледжу ім. В.Барвінського та декламацією вірша у виконанні Катерини Малиш.

Відтак, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні священиків Дрогобицького деканату відслужив панахиду.

Пригадуючи жертву Героїв Небесної сотні, владика Ярослав навів присутнім слова Ісуса Христа: “Немає більше від тієї любові, коли хто душу свою покладе за друзів своїх” (Ін. 15, 13). "Покласти свою душу означає принести в жертву найбільш дорогоцінне, що тільки має людина – своє власне життя", - наголосив проповідник.

У різні періоди історії, коли сам факт існування українського народу опинявся під загрозою, найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників. "Чи могли передбачити українці, що на 24-му році Незалежності знову насипатимуть могили над своїми полеглими героями, знову вкриватимуть їх державними прапорами, а під українським небом звучатиме давня балада «Чи не жаль ти, мамко, буде»? Чи могли ми подумати, що патріотичне вітання «Слава Україні! Героям Слава!» стане не просто вітанням, а гаслом визвольної боротьби?" - запитав риторично владика Ярослав.

За словами єпископа, сьогодні молитва є тією силою, яка підтримує нас в обставинах війни. "Три роки тому ми молилися за гідність і свободу свого народу, за подолання диктатури; сьогодні наша молитва лине за збереження суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, за мир на нашій землі, за воїнів – захисників нашої Батьківщини - України", - додав владика Ярослав.

Джерело: sde.org.ua


26.02.2017

Тишковичі - місце паломництва на Мостищині


Календар

«     Березень 2024     »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Оголошення


Статистика

Відвідувачів за сьогодні: 62
Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть:
Система Orphus Система Orphus