Слава Ісусу Христу! «Є два способи стати бідним: працювати в Неділю і красти чуже добро», «Там, де є гріх, там також є множинність, там - схизми, там - єресі, там - незгоди; але там, де є чеснота, там є і єдність, там є і злагода, завдяки якій усі віруючі мають одно тіло й одну душу», - (Ориген, Проповіді на Єзекиїла, 9, 1)

СВЯТКУВАННЯ 125-РІЧЧЯ ЗГРОМАДЖЕННЯ ССНДМ В БАЗИЛІЦІ СВЯТОГО ПЕТРА

«Нехай блаженна Йосафата буде прикладом того, як здійснювати ідеал молитви та служіння найбільш потребуючим», – з таким побажанням, у світлі гасла ХІІІ Генеральної Капітули Згромадження «Йти слідами Блаженної Йосафати», до всіх Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії звернувся владика Іриней Білик, ЧСВВ, проповідуючи під час Святої Літургії в базиліці Святого Петра у Ватикані з нагоди Ювілею 125-річчя заснування Згромадження.

Пригадаємо, що Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії було засноване 28 серпня 1892 року в селі Жужелі (тепер Жужеляни), на Львівщині, а його співзасновниками були блаженна Йосафата Гордашевська, о. Єремія Ломницький, ЧСВВ, та о. Кирило Селецький. Ювілейні святкування у серпні минулого року розпочалися в Україні та відбуваються у різних провінціях, а з нагоди Генеральної Капітули, на яку зібралися 32 делегатки з усіх куточків світу, де Сестри звершують свою місію, в понеділок, 10 липня 2017 р., урочиста Свята Літургія з нагоди Ювілею була відслужена на катедральному престолі базиліки Святого Петра.

Святкове богослуження очолив делегат Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава владика Михаїл Бубній, ЧНІ, Екзарх Одеський, який очолює Патріаршу комісію в справах мошенства. З ним співслужили владика Діонісій Ляхович, ЧСВВ, Апостольський візитатор для вірних УГКЦ в Італії, владика Іриней Білик, ЧСВВ, Канонік Папської базиліки Santa Maria Maggiore, який виголосив проповідь, Отці Василіяни на чолі з Протоархимандритом о. Ґенезієм Віомаром, інші священики з різних країн світу. Розділити радість із Сестрами Служебницями прибули представниці інших чернечих спільнот, зокрема, Сестри Чину святого Василія Великого й Сестри Катехитки святої Анни, а також Посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська та миряни. Своїм співом урочистості прикрасив хор парафіяльного храму святих Сергія і Вакха, що у Римі.

Промовляючи під час проповіді по-українськи та по-італійськи, владика Іриней пригадав присутнім історію Згромадження, відзначивши їхню витривалість під час переслідувань, та у світлі євангельського читання про Блаженства вказав не те, як богопосвячене життя є здійсненням євангельських рад. Він також побажав успіхів для праць Генеральної Капітули задля якнайревнішого здійснення харизми сестер служебниць в сучасних обставинах.

Після Святої Літургії та урочистого многоліття владика Михаїл зачитав привітання від Блаженнішого Святослава, Глави і Отця УГКЦ. У ньому, зокрема, зазначається, що цей ювілей – важлива подія в житті Церкви, адже протягом понад столітньої історії сестри «являли Господа Ісуса Христа всім потребуючим».

Владика Михаїл також склав подяку сестрам від імені всього монашества УГКЦ, поділившись думками про гасло ХІІІ Генеральної Капітули.

Урочистості завершилися молитвою за Україну.

Джерело:catholicnews.org.ua


12.07.2017

Тишковичі - місце паломництва на Мостищині


Календар

«     Березень 2024     »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Оголошення


Статистика

Відвідувачів за сьогодні: 162
Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть:
Система Orphus Система Orphus