Слава Ісусу Христу! "Усі ангели разом не мають такої влади, яку має священик, бо не можуть відпустити ні одного гріха. А вже найбільша священича гідність у тому, що на слова священика в Службі Божій Христос сходить на землю", - Св. Григорій Богослов

Відбулись реколекції для керівників мирянських спільнот єпархії

Упродовж 6-7 квітня керівники парафіяльних мирянських спільнот «Матері в молитві» Самбірсько-Дрогобицької єпархії прибули до Трускавця, щоб взяти участь у великопісних реколекціях, які організувала Єпархіальна Комісія у справах мирян. Дні духовної віднови, участь в яких взяли близько 60 осіб, очолив прот.Любомир Митник, голова Комісії у справах мирян.

У п'ятницю відбулася зустріч з Правлячим Архиєреєм Владикою Ярославом (Прирізом), який звернувся із пастирським словом та уділив благословення для всіх учасників реколекцій. Владика пригадав, що цей рік є проголошений нашою Церквою як рік мирян, а також наголосив, що важливе місце в житті мирянина займає молитва, особливо в житті матері.
У свято Благовіщення Божественну Літургію, участь у якій взяли учасники реколекцій, відслужив Преосвященніший Владика Юліян (Вороновський), вислужений єпископ єпархії. Духовні науки про покликання мирян у сучасному світі, Сповідь та Пресвята Євхаристія стали для присутніх доброю нагодою зачерпнути Божих дарів та покріпити свої душі в часі Великого посту.
Учасники реколекцій мали можливість переглянути фільм «Йосиф Сліпий. Молитва за Україну» та оглянути фотовиставку «До світла Воскресіння крізь терни катакомб» у Єпархіальному музеї.

Після завершення духовних наук керівники мирянських організацій спілкувались між собою, зокрема, ділились досвідом молитовного життя та мирянського служіння у своїх парафіях.



Тарас ШАФРАН,
референт Комісії мирян СДЄ 


10.04.2012

Тишковичі - місце паломництва на Мостищині


Календар

«     Березень 2024     »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Оголошення


Статистика

Відвідувачів за сьогодні: 110
Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть:
Система Orphus Система Orphus