Слава Ісусу Христу! "Усі ангели разом не мають такої влади, яку має священик, бо не можуть відпустити ні одного гріха. А вже найбільша священича гідність у тому, що на слова священика в Службі Божій Христос сходить на землю", - Св. Григорій Богослов

Святкова Літургія з нагоди першої Сповіді та урочистого Святого Причастя

У суботу, 19 травня, в нашому храмі  Преображення ГНІХ відбулася святкова Служба Божа з нагоди Першої Сповіді та урочистого Святого Причастя   школярів ЗОШ №16, яку відслужив парох храму о. Любомир Митник, та о. Ростислав Мелех. Також співслужили інші отці: о. Богдан Піддубний, о. Богдан Волошин (парафіяльний сотрудник), о. Ігор Цмоканич та о. Іван Ковба, котрих запросив парох для допомоги у сповідництві.  

В цей день до Святих Таїнств приступили  учні двох класів, спершу о 11:00 год відбулася святкова Літургія для дітей 3-А, а пізніше о 13:00 год на Літургії котру супроводжував співом парафіяльний хор приступили учні 3-В класу. Також планується, що наступної суботи (26 травня) до Святих Таїнств (Сповіді та Пр. Євахаристії) приступлять ще два класи: 3-Б і 3-Г.

Протягом 4 місяців діти ретельно готувалися до прийняття святих Таїнств Сповіді та Пресвятої Євхаристії, за програмою яку затвердила Катехитична Комісія Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Катехизацію та підготовку дітей проводив  катехит Іван Савчук.
  Перед початком спільної молитви учні здійснили обряд відречення від сатани та склали обіцянку служити Христу і вірити в Нього. Опісля розпочалася Служба Божа, в часі якої діти приступали до сповіді, також батьки та рідні мали нагоду висповідатися, щоб разом з дітьми Євхаристійно поєднатися, як Єдине Тіло Христове - Церковну спільноту.

  У своїй завершальній проповіді о. Любомир Митник, наголосив на важливості Святої Тайни Покаяння та Пресвятої Євхаристії в житті кожного християнина, адже саме ці Святі Тайни наближають людину до Бога та відкривають душу для Божої благодаті.
  Після Служби Божої діти отримали свідоцтва та молитовники на згадку про визначний день у своєму житті, а також у віршованій формі подякували Богу, батькам та отцям храму.
    На завершення члени батьківського комітету від імені всіх батьків висловили подяку о. Любомиру,  катехиту та усім присутнім і склали пожертву на розбудову навозбудованого храму.
 Нехай Господь прийме цю жертву та щедро винагородить. На сам кінець о. Любомир підкреслив сказавши, що найкращою подякою буде щотижнева присутність батьків та дітей на Божественній Літургії та їх участь у Святих Таїнствах - Сповіді та Пресвятої Євхаристії.

 


20.05.2012

Тишковичі - місце паломництва на Мостищині


Календар

«     Березень 2024     »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Оголошення


Статистика

Відвідувачів за сьогодні: 4
Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть:
Система Orphus Система Orphus